~Mula copy di sini~

Salaam alaikum. Kali ini ana mau bawak hal off topik sikit, sekali – sekala mesti ada iklan kan? hehe. Iklan kali ini bagi sesiapa yang mahukan blog-blog dia naik taraf pada page rank Google ataupun dengan kata lain, bagi mudah orang jumpa blog kita melalui search engine. Makna yang lain lagi makin ramai lah pelawat insyaAllah berkerumun ke blog kita secara tak sengaja.Itu pentingnya Page Rank tu, kalau Google punya antara 1 – 10, 10 paling tinggi sekali, Google, Yahoo punya Page Rank sebanyak itu, pasal faham-faham je la website mereka tu hari-hari hampir setiap pengguna internet guna, sebab tu page rank mereka banyak. Antara faktor – faktor yang tentukan Page Rank adalah backlink ke blog kita, point kita kat technorati, Alexa ranking dan sebagainya. Sebab itu lah ramai yang pentingkan benda-benda tu, utk naikkan page rank la tu.

So jika anda mahukan blog2 anda pun naik page rank, perlu lah cuba cari cara macam mana nak buatkan banyak website lain link ke blog anda, makin banyak link ke blog anda maka makin tinggilah potensi anda untuk naik, maka makin tinggi lah potensi anda untuk mendapat pelawat secara PERCUMA!

So di sini hari ini, ana mahu letak beberapa blog yang mengambil bahagian, dan jika anda mahu join sama, copy je belaka artikel ini dan letakkan di blog anda. Kemudian masukkan link ke blog anda sendiri kat situ nanti, dan tukar nakhoda nya kepada blog anda sendiri, dan sila bagi tahu (Ping) ke sini, nanti saya pun akan masukkan link ke blog anda juga. So sama-sama tolong menolong untuk naikkan PR masing-masing.

Nakhoda:

Hikmatun : Santapan rohani menuju negeri abadi

Senarai Blog:

GuruCyber : Mengenai pendidikan , tips , panduan , ebook dan software percuma .
Feedget : Perkembangan sains dan teknologi terkini (English).

Teknosains : Perkembangan sains dan teknologi terkini
Zubli Zainordin : Seorang pakar motivasi, penulis, mentor bab blog memblog dan sebagainya
Hikmatun : Santapan rohani menuju negeri abadi
Perpustakaan : Variety of resources

Blog Kedaisiberneka : Maklumat asas Perniagaan Internet, pendapatan sampingan, review untuk produk-produk terpilih.

Sila tambah link ke blog anda dalam senarai di atas …….

Selamat maju jaya belaka, wassalam🙂

~Tamat~