Assalaamu’alaikum w.b.t……  Hhhmm Jepun pun camam2 hal sekarang ni, bukan barat saja. Yang terbaru adalah satu kempen yang popular di Jepun sekarang yang dilakukan oleh sebuah laman web yang berunsurkan porno, mengutip derma untuk membantu mangsa AIDS. Kerja mengutip derma untuk membantu orang2 yang menderita sakit itu sudah bagus, tetapi yang menjadi masalahnya cara yang dilakukan adalah melanggar lumrah kemanusiaan itu sendiri dan di dalam Islam adalah satu perkara yang keji dan mungkar.

Nak tahu apa yang mereka buat untuk mengutip derma? Antara acara yang dibuat ialah meramas bahagian2 sulit wanita porno dengan harga 1000 Yen. Juga ada dihidangkan makanan yang mana makanan tersebut mengandungi cecair yang dihasilkan oleh wanita2 porno tersebut.  Hhhhmmm dasyat kan?  Dan duit2 tadi lah yang disalurkan kepada tabung derma untuk membantu mangsa2 AIDS.

Tahun lepas pun dah ada acara kutip derma yang dibuat juga oleh laman web Jepun tersebut, tetapi caranya sahaja yang berlainan sedikit. Tetapi kali ini nampaknya lagi dasyat.  Don’t try this at home OK   ……. Dan harap maaf, saya tidak akan memberi link laman web tersebut di sini, kerana kandungannya begitu PANAS!  Itu pun saya terserempak , bukan sengaja yerrrrrrr  huhu

Saya mohon maaf sekiranya ada ayat2 yang kurang memuaskan , tetapi itu adalah satu berita dan sebagai pengajaran agar kita berhati-hati dan tidak terus lalai dengan dunia.  Jika agama dah dikesampingkan, hidup dengan mengikut nafsu semata2 maka macam2 boleh jadi. Yang mana semua ini akan mengundang kepada keruntuhan moral dan jiwa. Apa gunanya teknologi menggunung tinggi sedangkan moral serta jiwa insan jatuh gedebuk? Tak ada maknanyaaa , kata Saiful Apek  :D