Assalaamu’alaikum w.b.t……. Sememangnya pelbagai penyakit muncul di dunia ini akibat perbuatan manusia-manusia sendiri. Allah S.w.t izin belaka manusia nak buat jahat atau baik, tetapi tunggu sahajalah nasib di akhirat nanti jika kita selalu sangat suka buat jahat. Dan mengikut kajian juga banyak virus yang keluar dari dulu sampai sekarang adalah ciptaan pihak Illuminati kerana mahu memupuskan populasi manusia di dunia. Akan saya jelaskan panjang lebar lagi insyaAllah dalam post akan datang berkenaan Illuminati dan kesihatan manusia insyaAllah.

Sekarang ini kita tumpukan dahulu kepada penyelesaian kepada penyakit Swine Flu / Selsema Babi yang disebabkan oleh Virus H1N1.

Laporan terbaru dari AFP menyebut bahawa askar-askar Moldova disuruh memakan bawang putih dan bawang merah dalam diet harian mereka untuk menghindari Swine Flu (Selsema babi). 24 orang dari 6,500 askar Moldova terkena jangkitan virus H1N1 sejak dua minggu lepas.

“Kami telah memperkenalkan tambahan 25 gram (satu aun) bawang merah dan 15 gram bawang putih dalam catuan sehari-hari mereka, ” ketua doktor kementerian pertahanan, Sergiu Vasilita memberitahu AFP.

Fakta penting: Dianggarkan bahawa setiap tahun antara 250,000 – 500,000 orang meninggal kesan dari flu! Memang benar, jadi ingatlah ini dalam perspektif anda. Apa yang nampaknya lebih mungkin adalah bahawa perhatian tambahan terhadap selsema babi hanya membawa perhatian kepada apa saja tentang bentuk flu/selsema boleh dilakukan.

Bagaimana untuk mencegah Selsema babi dan lain-lain selsema?

1 – Makan bawang putih mentah: Setiap hari, kunyah 2 – 5 ulas bawang putih mentah. Hal ini boleh dilakukan dengan cukup mudah ketika anda mengunyah bawang putih dengan air di mulut dan menelan. Ini secara signifikan meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan melindungi tubuh dari pelbagai patogen seperti flu.

2 – Makan Vitamin C: Setiap hari konsumsi 6 – 12 gram vitamin C, iaitu 6.000 mg – 12, 000mg vitamin C. Ini secara signifikan meningkatkan sistem kekebalan tubuh dan melindungi tubuh anda daripada virus. Anda boleh mega dos 30 – 50 gram vitamin C per hari selama beberapa hari untuk secara signifikan meningkatkan sistem kekebalan anda dan dengan cepat memusnahkan virus sebelum ia sempat merebak.

3 – Meminum jus: Sediakan mesin pembuat jus dan mula buat jus sayuran organik dan buah-buahan segar setiap hari. Ini membantu tubuh anda mendapatkan semua nutrisi yang diperlukan untuk mengoptimakan fungsi dan memperkuat sistem kekebalan tubuh secara ketara. Adakah anda pernah bertanya-tanya mengapa beberapa orang hanya tidak sakit, sangat sering tubuh mereka memiliki peringkat yang baik daripada semua yang diperlukan vitamin dan mineral. Ketika tubuh anda memiliki segala yang diperlukan itu akan melindungi anda lebih dari apa pun dari patogen.

Sementara itu untuk mencegah penyakit anda boleh mula menghilangkan faktor-faktor dari tubuh anda yang menekan fungsi kekebalan tubuh. Ini termasuk menghilangkan parasit, buang makanan yang diproses (yang mengandungi pelbagai bahan kimia) dan terbaik dari semua ialah memulakan protokol penghapusan calon penyakit. Ini akan membantu anda secara kekal memperkuat tubuh terhadap jangkitan dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.

4 – Berdoa dan berserah: Dan yang paling penting sekali di antara semua ialah berdoa dan berserah kepada Allah S.w.t kerana hanya Dia yang dapat menyembuhkan segala penyakit. Penyakit tidak akan sembuh tanpa izin dariNya.

Sumber – Unikversiti


.

Semoga kita dapat bersabar jika diuji dengan penyakit , termasuklah Selsema babi dan juga penyakit yang sedang menular sekarang iaitu taun. Berikut ada beberapa hadith yang memperingatkan kita mengenainya.

Sabda nabi S.a.w yang bermaksud, “Orang yang lari dari taun seperti  orang yang lari dari peperangan dan orang yang SABAR padanya (taun) seperti orang yang sabar dalam peperangan”.  Hadith Riwayat Ahmad

Sepertimana Allah S.w.t telah mengazab kaum Bani Israel yang melarikan diri dari wabak taun yang menimpa mereka.  Maka hikmah agar tidak melarikan diri itu agar manusia bertawakkal pada Allah dan cuba mencari penyelesaian dengan ubat-ubatan dan sebagainya.  Juga seandainya kita sudah dijangkiti penyakit tersebut, maka kita tidak akan keluar menyebarnya di tempat lain. Manusia sememangnya TIDAK AKAN dapat lari jika MAUT sudah datang. Walaubagaimanapun, keluar dari kawasan yang terbabit dengan sebab lain adalah dibolehkan seperti urusan kerja dan seumpamanya.

“Taun itu adalah syahadah kepada setiap Muslim” Hadith Riwayat Bukhari

Maka bergembiralah wahai orang-orang yang beriman yang mengidap penyakit taun. Walaubagaimana pun kita digalakkan mencegah dulu segala penyakit, kerana apabila tubuh kita sihat, insyaAllah dapat menambahkan lagi amal ibadah kita.  Asalkan kita tidak mensia-siakan nikmat umur , sihat, kaya, lapang dan hidup kita.

“Jika kamu mendengar ada wabak penyakit di satu tempat tersebut, jangan masuk, jika berada di tempat wabak penyakit jangan keluar dari kawasan tersebut” Hadith Riwayat Bukhari

Dan wabak-wabak penyakit selain dari bala yang diturunkan oleh Allah S.w.t untuk membalas perbuatan manusia dan menghapuskan (kifarah) dosa-dosa, ia juga merupakan antara fitnah Dajjal.  Oleh sebab itu lah kajian mengatakan saintis-saintis Illuminati banyak yang mencipta pelbagai virus merbahaya, terutamanya dari universiti-universiti di Israel dan Amerika Syarikat.

Maka dengan itu , adalah satu kaedah juga untuk mengelakkan diri dari terkena fitnah Dajjal itu dengan membaca ayat-ayat AlQuran terutamanya 10 ayat awal Surah AlKahfi dan 10 ayat akhir.  Juga membaca doa-doa mengelakkan dari fitnah dajjal terutamanya pada tahiyyat akhir solat.

Dan nasihat saya, jangan percaya sangat dengan VAKSIN-VAKSIN terutamanya yang datang dari luar negara. Mereka (Illuminati) mencari keuntungan dengan berniaga vaksin, yang mana hampir semuanya adalah mendatangkan kesan buruk kepada manusia di kemudian hari kelak (jangka panjang). Ingat, matlamat mereka untuk mengurangkan populasi manusia di muka bumi ini. Akan saya ulas lanjut lagi dalam post akan datang insyaAllah.

Sila baca

Illuminati dan pelbagai penyakit terhadap kesihatan manusia

.

Bacaan berkaitan:

Mutiara hadith2 agar kita sabar menempuh ujian dalam kehidupan

Kenali pasukan Dajjal dan simbol-simbol mereka

Advertisement