Ramai Non-Muslim mahukan Hukum Hudud dilaksanakan – page Facebook

Tinggalkan komen


Assalaamu’alaikum.  Ramai Non-Muslims pun FAHAM dan beriya2 nak kan HUDUD, tp kalau Muslim sendiri yang tak suka dan TAKUT HUDUD, istighfar, belajar tentang ilmu Fiqh (khasnya bab Hudud) dan muhasabah diri lah banyak2 …….

Sila ke link di bawah dan baca sendiri komen2 dari cina, India dan bangsa2 lain yang Non-Muslims luahkan tentang Hudud …….

https://www.facebook.com/onlyinmalaysia/posts/576876949011439

Kerana itu bagi saya, kalau kita fahami Hukum Hudud itu baik2, insyaAllah tidak ada siapa yang boleh menafikannya melainkan orang2 yang suka dan mahu lakukan JENAYAH sahaja. Hukum Allah is Best of the best kerana Allah Maha Besar …….

https://hikmatun.wordpress.com/tag/hukum-hudud/

Advertisements

Ada tulisan-tulisan yang menyalahkan penulis Teori Konspirasi yang bercakap soal Illuminati

58 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Hhmmmmmmm, ada juga tulisan-tulisan dari orang Islam dalam beberapa blog yang membantah penulisan-penulisan berkenaan Illuminati oleh penulis-penulis Teori Konspirasi. Dengan alasan, penulis-penulis Teori Konspirasi mengambil sumber dari bukan Islam dan menyebabkan boleh rosak Aqidah (berat tuduhan ni), kemudian mudah membuat tuduhan apabila melihat logo-logo, membuatkan orang ramai paranoid dan sebagainya.

Terlebih dahulu dengar ini wahai orang-orang kampung! Dunia ini penuh dengan KONSPIRASI JAHAT. “Mereka membuat tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah sebaik-baik pembalas tipu daya.” Surah Aali Imran : Ayat 54

€œ”Allah tidak menurunkan ke muka bumi, sejak penciptaan Adam as hingga hari Kiamat, fitnah yang lebih besar dari fitnah Dajjal.”€ (Hadith Riwayat Thabrani , 1672)

KONSPIRASI maknanya agar jelas ialah PAKATAN. Di mana-mana pun dalam dunia ini ada PAKATAN JAHAT / ORANG-ORANG YANG BERPAKAT membuat kejahatan. Jangan faham TEORI KONSPIRASI itu secara luaran dan betul-bendul seperti yang digembur-gemburkan itu sahaja. Maknanya LUAS tu.

Yang menjadi masalahnya , ada golongan ta’asub yang bercakap tentang TEORI KONSPIRASI tanpa BUKTI yang kukuh. Akibat nila setitik, rosak susu sebelanga.

Adakah jika seorang Islam itu MINUM ARAK, maka semua orang ISLAM mesti dituduh? Perkara mudah je ni untuk difaham, tetapi tetap jugak tidak faham-faham, ih ih ih ih ih.

Lagi

Salam Aidil Fitri kepada pengunjung2 Hikmatun

8 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Salaam Eiidul Fitr, Eiid mubaarak kepada antum semua. Ampun dan maaf ambe pinta zahir dan batin. Taqobbalallahu minkum 🙂

Selamat Hari Raya Aidil Fitri , Gong Xi Aidil Fitri , Happy Aidil Fitri , Селамат Хари Райя Aidilfitri , Feliz Aidilfitri , Glücklich AidilFitri , ハッピーAidilFitri , 快乐AidilFitri

Barat sengaja melakukan provokasi terhadap hukuman rejam di Iran

2 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Tidak habis-habis media barat sengaja membuat provokasi dan menakut-nakutkan masyarakat dengan undang-undang Islam. Sebagai contoh yang terbaru di Iran, kes seorang wanita yang mana dia sendiri telah mengaku salah dan terlibat dalam pembunuhan suaminya pada tahun 2005, di samping telah melakukan aktiviti Zina ketika suaminya masih hidup.  Wanita yang bernama Sakineh Mohammadi Ashtiani itu telah dijatuhkan hukuman sebat sebanyak 99 kali di atas kesalahan berzina pada tahun 2006. Dan dia juga akan dijatuhkan hukuman rejam dengan batu sampai mati kerana berzina ketika dia masih mempunyai suami pada tahun 2005 dulu.

Media-media barat menulis tentang perkara ini dan komen-komen dari pembaca menuduh Islam sebagai agama ganas, memakai hukum purba yang kolot dan sebagainya. Mereka melihat hukuman itu sebagai kejam dan tidak munasabah Tuhan yang mencipta manusia menyuruh melaksanakan undang-undang tersebut.  Tetapi mereka langsung tidak melihat akan perbuatan jijik yang telah dilakukan oleh wanita yang bersalah tersebut.  Perbuatan yang mana boleh merosakkan keturunan dan rumahtangga itu sendiri. Sedangkan Allah S.w.t memerintahkan agar dilaksanakan undang-undangNya semuanya mempunyai hikmah masing-masing.

Wanita itu sendiri pun telah mengaku salah, bukannya tiada bukti atau tuduhan palsu dan sebagainya.  Maka terpulanglah kepada kerajaan Iran untuk melaksanakan hukuman ke atas si pesalah itu kerana kes itu berlaku di dalam  negara mereka dan telah lama termaktub dalam undang-undang mereka.  Tetapi pihak-pihak barat sengaja mahu cari alasan untuk memburukkan Iran kerana sebagaimana diketahui, Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya memang sudah berdendam dan ingin menghancurkan Iran.   Bukan hanya kerana Iran adalah negara Islam, tetapi Iran juga mempunyai banyak sumber minyak yang boleh mengkayakan Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya.  Maka dengan taktik serangan psikologi seperti ini lah mereka cuba untuk memancing sokongan dari masyarakat dunia.

Mereka amat takut terhadap undang-undang Islam yang sememangnya mereka nampak seperti zalim, tetapi jika difikirkan masak-masak , ianya adalah untuk mengelakkan dari manusia melakukan lebih banyak maksiat dan menjadi terus rosak akhlak dan sebagainya.

Lagi

Prof Stephen Hawking mengeluarkan kenyataan bahawa alam ini bukan dicipta oleh Tuhan

13 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Pada 3 September yang lalu, dalam akhbar Mail Online di Britain, saintis paling terkenal Britain iaitu Prof, Stephen Hawking telah membuat kenyataan bahawa alam semesta ini sebenarnya bukan diciptakan oleh Tuhan, tetapi ianya terjadi dari tiada dan lebih kepada satu hukum dalam Fizik. Di dalam buku provokatif tulisannya mengatakan , “modern physics left no room for a Creator – and that science could explain the origins of the universe”.

Katanya lagi , “‘Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing”.  Dia menegaskan bahawa kejadian alam semesta ini berlaku dengan spontan.  Dan tidak perlu melibatkan penciptaan semua ini dengan Tuhan.  Prof. Stephen Hawking nampaknya sudah lupa kepada kenyataan beliau sendiri pada tahun 1988 dahulu, di dalam tulisannya yang bertajuk  ‘A Brief History Of Time‘  , iaitu “If we discover a complete theory, it would be the ultimate triumph of human reason – for then we should know the mind of God”.

Dia yang suatu ketika dahulu pernah mengakui kewujudan Tuhan, kini membuat kenyataan yang bercanggah dengan fakta lamanya pula. Dan agak ramai juga yang menyokong kenyataan terbaru beliau ini, terutamanya mereka-mereka yang ateist , anti-Kristian dan anti-religion.  Kenyataan professor ini adalah satu tamparan yang hebat ke atas umat Kristian dan juga umat-umat agama lain yang mempercayai kewujudan Tuhan termasuklah umat Islam.

Professor itu juga telah membuat kenyataan bahawa ada kemungkinan wujudnya hidupan lain di planet-planet lain.  Kenyataan nya ini berbaur Illuminati dan saya amat yakin, ada pengaruh Illuminati di dalamnya.  Sama ada dia sendiri dipengaruhi oleh Illuminati, atau ada pihak-pihak tertentu yang mengambil kesempatan ke atasnya dan mempermainkannya.

Antara kenyataan Professor ini tentang alien ialah  , “‘We only have to look at ourselves to see how intelligent life might develop into something we wouldn’t want to meet.

Lagi

Semoga Malaysia dan Indonesia dapat berbincang dengan aman dalam menangani krisis

17 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Krisis Malaysia dan Indonesia melanda lagi dan tidak habis-habis dengan masalah berebut perairan dan wilayah. Saranan yang dibuat oleh Ketua Umum Partai Persatuan Pembangunan di Indonesia iaitu Suryadharma Ali amatlah bagus, iaitu agar kedua-dua belah pihak cepat berunding dan menentukan batas wilayah di antara kedua negara ini.

Amatlah sedih di lihat ada protes-protes liar di kedutaan Malaysia di Indonesia. Sehinggakan ada penunjuk-penunjuk perasaan yang membakar , memijak dan meludah bendera Jalur Gemilang ,  melaung-laungkan “ganyang Malingsia”, serta ada juga yang melempar bungkusan najis manusia ke dalam pagar kedutaan.  Itu sudah menunjukkan satu penghinaan terhadap rakyat Malaysia, akan tetapi amatlah diharapkan agar rakyat Malaysia jangan melakukan perkara yang sama seperti itu. Sebaiknya kita bersabar dan menyelesaikan perkara ini dengan tenang dan aman.  Biarkan pihak-pihak berkuasa berunding dengan baik dahulu.

Kita mesti sedar juga bahawa ada pihak-pihak luar yang akan mengambil kesempatan untuk mengapi-apikan lagi permusuhan antara Malaysia dan Indonesia, terutamanya melaga-lagakan sesama Muslim. Tidak mustahil ini juga adalah salah satu dari agenda mereka. Kerana itu lah saya menyeru agar kita semua bersabar, berdoa banyak-banyak ke hadirat ilahi agar suasana ini tidak menjadi semakin tegang. Dan semoga pihak-pihak berkuasa dapat berbincang dengan elok dan menyelesaikan krisis ini secepat mungkin.  Dan diharapkan agar jangan lah ada  suatu pihak melakukan provokasi yang boleh menambahkan lagi semaraknya api yang sedang membara.  🙂

Lagi

Mengapa terlalu mudah melabelkan orang lain sebagai Wahabi?

11 Komen


Salaamun ‘alaikum w.b.t……. Mengapa ada golongan yang terlalu mudah MENUDUH orang lain sebagai WAHABI? Sedangkan yang dituduh itu TIDAK mengaku WAHABI dan NYATA bermazhab Ahlus sunnah pun. Sedangkan Wahabi yang sebenarnya MENGAKU mereka adalah WAHABI.

Kes ini samalah seperti ada golongan yang menuduh PAS sebagai puak Khawarij. Tahukah apa itu Khawarij? Secara ringkas, Khawarij itu adalah puak yang keluar menentang pemerintahan Khalifah yang MENEGAKKAN UNDANG2 ISLAM.

Tetapi kerajaan Malaysia sekarang ini menjalankan undang2 Islam ke? 🙂



Kerana itu berhati-hati lah dengan perkara2 yang menimbulkan TUDUHAN dan TOHMAHAN sesama Islam. Kaji dan siasat dulu dari pelbagai PIHAK. JANGAN hanya mendengar dari SATU PIHAK sahaja. kes mendengar dari SATU PIHAK sahaja yang boleh menjadi fanatik / ta’asub membuta tuli ni.

Sama lah kesnya jika hanya mendengar dan percaya berita dari televisyen dan surat khabar mainstream sahaja, tanpa mahu MEMBUKA MINDA mendengar dari pelbagai pihak 😉

Jangan hanya kerana seorang ULAMAK itu mengeluarkan HUJJAH yang disangka baru terus kita melabelkan dia WAHABI. Sedangkan hujjah itu bukannya perkara BARU, tetapi perkara yang telah LAMA disembunyikan.

Lagi

Older Entries