Wali Band -Taubat maksiat

153 Komen


Wali Band -Taubat maksiat [Tomat]

Dengarlah hai sobat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Lagi

Sakha – Allah yang ku cintai [Hikmatun version]

3 Komen


Assalaamu’alaikum w.b.t……. Semoga sihat dan bahagia belaka hendaknya. Jika ada apa2 masalah, itu semua adalah COBAAN. Nah saya baru sahaja selesai menyiapkan satu kompilasi lagu yang BUKAN saya sendiri yang nyanyi hehe. Tetapi saya hanya buat fractal animation tu dan mengkompil nya dengan lagu dari adik Sakha – Allah yang ku cintai. Semoga sama2 dapat hayati mesej dari lagu yang disampaikan oleh adik kecil itu 🙂

Download Mp3 – (Soundtrack cinetron Matahariku) Sakha – Allah yang ku cintai

Sakha – Allah Yang Ku Cintai

Allah yang ku cintai
Allah yang ku sayangi
Allah selalu ku puja
Slalu ku puji dan ku taati

Allah BUKAN manusia
Allah BUKANNYA hewan
Allah BUKANNYA patung
BUKANNYA bumi
BUKANNYA bulan

Chorus:

Lagi

Ahmed Bukhatir – Forgive me [Video]

1 Komen


Salaam alaikum w.b.t.. Pernahkah anda merungut apabila menghadapi sesuatu kesusahan? Sudah tentu pernah bukan? Adakalanya kita merungut sehingga kita lupa kepada banyak lagi nikmat Allah yang dikurniakan kepada kita. Kita lupa kepada kesenangan yang kita kecapi selama ini. Segala pinjaman yang diberikan kita oleh Tuhan kita lupa. Sememangnya manusia mudah lupa.


Sila download Mp3 nya di sini

Forgive me Lyrics

Today, upon a bus,
I saw a girl with golden hair.
And wished I was as fair.
When suddenly she rose to leave,
I saw her hobble down the aisle.
She had one leg and wore a crutch.
But as she passed, she smiled.
Oh God, forgive me when I whine.
I have two legs the world is mine.

Lagi

Hamza Robertson & Sami Yusuf – Your beauty [Video]

9 Komen


Salam alaikum w.b.t.. Eh ada pulaak video lain, mmm dengar je la yaaa, semoga ada kebaikan belakaa, amiiin 🙂 Mahu mengenali lebih lanjut tentang Hamza Robertson? Sila klik nama dia tu.

Sila Download Mp3 nya di sini

Your beauty Lyrics

Brighter than the sun
Farer than the moon
Your beauty is so dazzling
Bigger than the sea
Higher than the cloud
Your soul is so enlightening
Lagi

Mesut Kurtis – Never forget [Video]

1 Komen


Salaam alaikum w.b.t.. Lagi lagu nasyid dari seorang penyanyi nasyid dari Macadonia iaitu Mesut Kurtis. Hayatilah keindahan lagu dan senikatanyaa 🙂 Terima kasih kepada seorang sahabat yang telah memperkenalkannya kepada saya. Malangnya, dia tidak mempunyai blog, maka x dapek den nak menyebut link kepadanya hehe.

Sila download Mp3 nya di sini.

Never forget Lyrics

Every night and every day
Every night and every day
Never forget to say
La ilaha illa Allah
Nothing worthy of worship except Allah
Lagi

Talib Al Habib – Kalimatan [Video]

5 Komen


Sungguh cantik video nasyid ini. Semoga hati-hati yang mendengarnya akan menjadi tenang 🙂 Terima kasih kepada Ukhti27 kerana telah memperkenalkan lagu nasyid ini sama ada dia sedar atau tidak 😀

Marilah saudara kita bersatu

Tinggalkan komen


Salaaam alaikum. Saje je ni kongsi-kongsi mendengar, melihat dan merenung. Umat Islam boleh menjadi kuat seperti zaman dahulu jika sekiranya bersatu di bawah satu payung. Umat Islam tidak akan ditindas seperti sekarang jika sekiranya kita semua bersatu, tidak kira bangsa, warna kulit, keturunan, pangkat dan sebagainya.

Ya ayyuhal ikhwah, sempena bulan mulia ini, marilah kita sama-sama menanamkan tekad, bahawa kita semua umat Islam adalah bersaudara. Jika ada saudara kita yang sakit atau susah, maka tempiasnya akan kena pada kita. Kita turut mesti merasakan kesakitannya, bukan hanya membiar orang lain menderita sedangkan kita bersuka ria.

Lagi

Older Entries