9/11 and What the future holds for Muslims – by Syeikh Imran Hosein

9 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Ramai lagi yang ingat TEORI KONSPIRASI ini hanya dibicarakan oleh orang-orang awam dan BUKANNYA para ulamak Islam. Itu lah akibatnya kalau malas mengkaji dan menggunakan akal fikiran serta tidak mengambil berat permasalahan umat Islam sedunia sekarang ini. Jika kita hanya fikir hal perut masing-masing dan nak berseronok dalam dunia ini sahaja maka big problem lah to ummah. Di bawah ini ada beberapa video yang sudah lama di Youtube tetapi mungkin masih ramai lagi yang belum menontonnya. Tetapi bersedialah dengan kamus English – Malay jika saudara tidak faham English 🙂

Perhati elok-elok tentang Syeikh Imran Hosein ini memperkatakan tentang Teori Konspirasi. Jangan jadi seperti segelintir Melayu yang merasakan kononnya sudah MAJU dan MEMBANGUN, mengutuk-ngutuk dan mempersendakan orang lain yang memperkatakan tentang KEJAHATAN kerajaan AS dan sekutu-sekutunya, tetapi sebenarnya mereka yang masih TERTIPU dengan agenda British dan sekutunya serta duduk bawah tempurung di dalam gua yang gelap pekat. Apa kehebatan yang mereka buat yang akibatkan mereka berbangga-bangga sangat dengan kemajuan tu? Puji sangat barat! Selama-lamanya lah kita akan jadi END USER kepada barangan British dan sekutunya itu jika kita semua tidak berusaha untuk membantu mereka-mereka yang mahu menegakkan HUKUM ISLAM dan HUKUM HUDUD di muka bumi ini , iaitu dengan menegakkan DAULAH KHILAFAH!

9/11 and What the future holds for Muslims – by Syeikh Imran Hosein

Lagi

Ada tulisan-tulisan yang menyalahkan penulis Teori Konspirasi yang bercakap soal Illuminati

58 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Hhmmmmmmm, ada juga tulisan-tulisan dari orang Islam dalam beberapa blog yang membantah penulisan-penulisan berkenaan Illuminati oleh penulis-penulis Teori Konspirasi. Dengan alasan, penulis-penulis Teori Konspirasi mengambil sumber dari bukan Islam dan menyebabkan boleh rosak Aqidah (berat tuduhan ni), kemudian mudah membuat tuduhan apabila melihat logo-logo, membuatkan orang ramai paranoid dan sebagainya.

Terlebih dahulu dengar ini wahai orang-orang kampung! Dunia ini penuh dengan KONSPIRASI JAHAT. “Mereka membuat tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah sebaik-baik pembalas tipu daya.” Surah Aali Imran : Ayat 54

€œ”Allah tidak menurunkan ke muka bumi, sejak penciptaan Adam as hingga hari Kiamat, fitnah yang lebih besar dari fitnah Dajjal.”€ (Hadith Riwayat Thabrani , 1672)

KONSPIRASI maknanya agar jelas ialah PAKATAN. Di mana-mana pun dalam dunia ini ada PAKATAN JAHAT / ORANG-ORANG YANG BERPAKAT membuat kejahatan. Jangan faham TEORI KONSPIRASI itu secara luaran dan betul-bendul seperti yang digembur-gemburkan itu sahaja. Maknanya LUAS tu.

Yang menjadi masalahnya , ada golongan ta’asub yang bercakap tentang TEORI KONSPIRASI tanpa BUKTI yang kukuh. Akibat nila setitik, rosak susu sebelanga.

Adakah jika seorang Islam itu MINUM ARAK, maka semua orang ISLAM mesti dituduh? Perkara mudah je ni untuk difaham, tetapi tetap jugak tidak faham-faham, ih ih ih ih ih.

Lagi

Video-video tentang TEORI KONSPIRASI oleh Jesse Ventura

7 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Berikut adalah beberapa koleksi video Jesse Ventura dan team dia mengkaji tentang TEORI KONSPIRASI. Jesse Ventura tu dulu pernah bekerja sebagai komando laut AS iaitu Navy Seal. Kemudian jd ahli gusti WWE. Pernah juga berlakon bersama Arnold Schwarzenegger dalam filem Predator. Dan kemudian jd gabenor Minnesota.

Skrg duk aktif dengan team dia kaji dan dokumentasikan tentang TEORI KONSPIRASI. Abaikan kontroversi2 dan kenakalan dia dulu, dan tumpukan sahaja kepada fakta-fakta dan bukti-bukti kukuh yang dia bawa dalam video2 nya ini. Dan saksikan lah pihak2 yang menyebelahi kerajaan AS di soal siasat di mana air muka mereka seperti ketakutan dan goyah menjawab soalan, seperti mahu lari dari menjawab dan asyik “no comment” dan sewaktu dengannya sahaja. Secara psikologinya, di situ pun nampak jelas tentang ada suatu yang disembunyikan , tidak telus dan jawapan diberikan dengan keadaan terumbang-ambing.

Maaf lah, saya amat sibuk sekarang ini, tulisan pun berterabur. Saksikan sahaja lah video2 di bawah, dan banyak lagi koleksi video Jesse Ventura dan team dia ni di Youtube. Sementara belum di BAN oleh pihak atasan Youtube, baik tengok awal2 🙂

Conspiracy Theory Jesse Ventura – Secret Societies 1 of 7

Haiti Earthquke – HAARP – Jesse Ventura- Truth Exposed
Lagi

Adakah anda pernah nampak piring terbang / UFO?

10 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Sepertimana telah banyak saya perkatakan dalam blog ini pada tajuk-tajuk lepas. piring-piring terbang yang selalu dijumpai di merata ceruk dunia itu BUKANNYA Alien / makhluk asing dari planet lain, tetapi hanya buatan MANUSIA dari bumi ini sendiri. Maka harap tiada lah lagi orang yang salah faham akan pertanyaan saya ini.

Pertanyaan ini hanya sekadar mahu mendengar perkongsian dari mereka-mereka yang pernah melihatnya dengan MATA KEPALA sendiri.

Memang ada orang yang TIDAK PERCAYA pada UFO dan piring-piring terbang ni. Tapi saya sendiri, dalam 3 tahun lepas pernah nampak atas langit di luar halaman rumah saya sendiri, dalam pukul 3 pagi. Kalau x silap saya, ada 7 buah yang membentuk formasi seperti huruf V gitu. Bergerak jauh tinggi di langit sana, sangat laju, dari arah selatan ke utara …….

Sejak dari tu lah saya semakin AKTIF mengkaji tentang DAJJAL ……. a wake up call to me

Di bawah ini salah satu contoh video tentang penampakan UFO. Amat banyak penampakan yang lebih kurang sama begini, tetapi di tempat-tempat yang berlainan di merata ceruk dunia …….


…….

p/s: Jika ada yang ingin berkongsi dan komen, diharap komen yang berkaitan dan tidak mengarut-ngarut. Komen-komen yang mengarut, akan saya delete insyaAllah …….

Banyak haiwan lahir tanpa bapa

8 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. dan selamat sejahtera. Straight to the point –> Istilah Parthenogenesis berasal dari perkataan Greek παρθένος parthenos, “virgin”, + γένεσις genesis, “birth”. Maka maknanya dalam Bahasa Melayu ialah “kelahiran dara”. Ianya adalah suatu bentuk pembiakan aseksual ditemui pada si betina, di mana pertumbuhan dan perkembangan embrio berlaku tanpa persenyawaan oleh si jantan.

Parthenogenesis biasanya berlaku pada sesetengah spesis haiwan invertebrata seperti (Kutu air, kutu daun, nematoda, beberapa jenis lebah, beberapa jenis Phasmida, beberapa spesies kalajengking, dan Wasp parasit) dan juga beberapa spesis haiwan vertebrata seperti (sesetengah reptilia, ikan, dan jarang-jarang terdapat pada burung dan ikan jerung, terutamanya jerung jenis Hammerhead).

Sedangkan haiwan pun ada yang lahir tanpa bapa, maka mengapa perlu dikatakan kelahiran Yesus / Nabi Isa a.s tanpa bapa itu bahawa Yesus adalah Tuhan atau anak Tuhan? Mengapa tidak katakan sahaja haiwan-haiwan yang lahir tanpa bapa itu juga Tuhan? Bukti-bukti kelahiran tanpa bapa pada haiwan-haiwan ini juga membuktikan secara saintifik bahawa tidak mustahil ianya juga berlaku kepada manusia dan tidak semestinya yang lahir itu adalah ANAK TUHAN, kerana TUHAN tidak mempunyai ANAK.

Lagi

Can God have a son?

Tinggalkan komen


Can God have a son? An interview with Syeikh Yusuf Estes by The Deen Show ……. May God gives you the light for your own happiness now and forever 🙂
.

Credit to http://www.TheDeenShow.com

Former Preacher Yusuf Estes explain’s the Christian Trinity

1 Komen


.
Former Preacher Yusuf Estes explain’s the Christian Trinity

.
.

Credit to http://www.TheDeenShow.com

Older Entries