Wallpaper Islamik – Ya Hayyu Ya Qayyum

3 Komen


Ya Hayyu Ya Qayyum  —  Wahai Yang Maha Hidup dan Yang Maha Memelihara

Salaamun alaikum w.b.t……. Lagi-lagi gambar Islamic wallpaper yang terbaru dari ambe. Foto-foto di shoot oleh ambe sendiri. Corak-corak dibuat oleh ambe sendiri. Hanya Khat itu ambe ambil dari ‘Arabic Fonts’. Kemudian ambe modify dalam Photoshop CS3. Kalau terasa di hati nak download dan jadikan wallpaper, sila klik dulu untuk besarkan. Formatnya wide version – size 1680 X 1050

KOMEN, KRITIK dan CADANGAN MEMBINA amat dialu-alukan, terima kasih.   Salam Nisfu Sya’aban dan selamat menjalani ibadah puasa sunat  😉

KLIK DI SINI untuk lebih banyak lagi Wallpaper Islamik

.

.

Advertisements

Wallpaper Islamik – Muhammad utusan terakhir

1 Komen


Muhammad S.a.w utusan terakhir

Salaamun alaikum w.b.t……. Gambar Islamic wallpaper yang terbaru lagi dari ambe. Foto-foto di shoot oleh ambe sendiri. Corak-corak dibuat oleh ambe sendiri. Hanya Khat “Muhammad rasulullah” itu ambe ambil dari ciptaan orang lain yang dalam format hitam putih. Kemudian ambe modify dalam Photoshop CS3. Kalau terasa di hati nak download dan jadikan wallpaper, sila klik dulu untuk besarkan. Formatnya wide version – size 1680 X 1050

Wallpaper Islamik – Tiada Tuhan melainkan Allah – Versi 1

10 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Gambar Islamic wallpaper yang terbaru lagi dari ambe. Foto-foto di shoot oleh ambe sendiri. Corak-corak dibuat oleh ambe sendiri. Hanya Khat “Tiada Tuhan melainkan Allah” itu ambe ambil dari ciptaan orang lain yang dalam format hitam putih. Kemudian ambe modify dalam Photoshop CS3. Kalau terasa di hati nak download dan jadikan wallpaper, sila klik dulu untuk besarkan. Formatnya wide version – size 1680 X 1050

Wallpaper Islamik – Nikmat Tuhan yang manakah kalian bohongi?

1 Komen



Nikmat Tuhan yang manakah kalian engkari (bohongi)?

Salaamun alaikum w.b.t……. Terima lah gambar foto manipulasi yang terbaru lagi dari ambe. Petikan dari Surah ArRahman.  Kalau terasa di hati nak download dan jadikan wallpaper, sila klik dulu untuk besarkan. Formatnya wide version – size 1680 X 1050

Wallpaper Islamik – Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang

2 Komen



Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang

Salaamun alaikum w.b.t…….  Terima lah gambar foto manipulasi yang terbaru dari ambe,  kalau terasa nak download dan jadikan wallpaper, sila klik dulu untuk besarkan.  Formatnya wide version – size  1680 X 1050

Foto-foto menarik dari Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year 2009 award

1 Komen


Assalaamu’alaikum w.b.t……. Hhhmm mengujakan juga ambe tengok foto-foto yang diambil ni. Lama dah ambe berhenti mengambil gambar foto secara giat. Rasa nak berjinak balik la huhu. Foto2 yang menang award dan terpilih ini sememangnya begitu sukar untuk ditangkap. Pelbagai teknik digunakan itu dan saya pasti, jurugambar2 yang merakamnya itu sememangnya betul-betul mahir, tekun dan sabar.

Shot-shot yang diambil itu bukan sembarangan, ini jika anda belajar tentang ilmu fotografi, maka anda akan tahu selok-beloknya. Memang idaman saya juga untuk menangkap foto-foto sebegini, akan ku usahakan nanti insyaAllah.  Setakat ni ambe banyak shoot gambar landscape dan macro je, kena tukar angin pulak nampaknya lepas ni, bagi versatile sikit keh3.

Hayatilah keunikan dan keistimewaan foto-foto dari Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year 2009 award ini.  Subhanallah …….

Wildlife-Photographer 3

Pemenang keseluruhan -> José Luis Rodríguez (Spain) – The storybook wolf


Lagi

40 ribu perkahwinan serentak di tempat yang sama

10 Komen


Assalaamu’alaikum w.b.t……. Seperti biasa, sekali-sekala akan dibawakan IKLAN berupa berita2 yang pelik dan aneh dari seluruh dunia. Kali ini dihidangkan kepada anda sebuah perkahwinan yang diadakan bukan untuk sepasang mempelai, bukan 2 pasang, bukan 7 pasang, bukan 10 pasang, TETAPI 40 ribu perkahwinan serentak. Huhu ramai gila sekali kahwin serentak.

Mereka adalah pengikut2 gereja Unification, yang datangnya dari Australia, America, Brazil dan Norway. Ia dikendalikan oleh pengasas gereja tersebut iaitu Reverend Sun Myung Moon di Seoul, Korea. Rev Moon ni memang dikatakan gila2 sikit.

mass_wedding 2

Lagi

Older Entries