9/11 and What the future holds for Muslims – by Syeikh Imran Hosein

9 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Ramai lagi yang ingat TEORI KONSPIRASI ini hanya dibicarakan oleh orang-orang awam dan BUKANNYA para ulamak Islam. Itu lah akibatnya kalau malas mengkaji dan menggunakan akal fikiran serta tidak mengambil berat permasalahan umat Islam sedunia sekarang ini. Jika kita hanya fikir hal perut masing-masing dan nak berseronok dalam dunia ini sahaja maka big problem lah to ummah. Di bawah ini ada beberapa video yang sudah lama di Youtube tetapi mungkin masih ramai lagi yang belum menontonnya. Tetapi bersedialah dengan kamus English – Malay jika saudara tidak faham English 🙂

Perhati elok-elok tentang Syeikh Imran Hosein ini memperkatakan tentang Teori Konspirasi. Jangan jadi seperti segelintir Melayu yang merasakan kononnya sudah MAJU dan MEMBANGUN, mengutuk-ngutuk dan mempersendakan orang lain yang memperkatakan tentang KEJAHATAN kerajaan AS dan sekutu-sekutunya, tetapi sebenarnya mereka yang masih TERTIPU dengan agenda British dan sekutunya serta duduk bawah tempurung di dalam gua yang gelap pekat. Apa kehebatan yang mereka buat yang akibatkan mereka berbangga-bangga sangat dengan kemajuan tu? Puji sangat barat! Selama-lamanya lah kita akan jadi END USER kepada barangan British dan sekutunya itu jika kita semua tidak berusaha untuk membantu mereka-mereka yang mahu menegakkan HUKUM ISLAM dan HUKUM HUDUD di muka bumi ini , iaitu dengan menegakkan DAULAH KHILAFAH!

9/11 and What the future holds for Muslims – by Syeikh Imran Hosein

Lagi

Advertisements

Ada tulisan-tulisan yang menyalahkan penulis Teori Konspirasi yang bercakap soal Illuminati

58 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Hhmmmmmmm, ada juga tulisan-tulisan dari orang Islam dalam beberapa blog yang membantah penulisan-penulisan berkenaan Illuminati oleh penulis-penulis Teori Konspirasi. Dengan alasan, penulis-penulis Teori Konspirasi mengambil sumber dari bukan Islam dan menyebabkan boleh rosak Aqidah (berat tuduhan ni), kemudian mudah membuat tuduhan apabila melihat logo-logo, membuatkan orang ramai paranoid dan sebagainya.

Terlebih dahulu dengar ini wahai orang-orang kampung! Dunia ini penuh dengan KONSPIRASI JAHAT. “Mereka membuat tipu daya, dan Allah membalas tipu daya mereka itu. Dan Allah sebaik-baik pembalas tipu daya.” Surah Aali Imran : Ayat 54

€œ”Allah tidak menurunkan ke muka bumi, sejak penciptaan Adam as hingga hari Kiamat, fitnah yang lebih besar dari fitnah Dajjal.”€ (Hadith Riwayat Thabrani , 1672)

KONSPIRASI maknanya agar jelas ialah PAKATAN. Di mana-mana pun dalam dunia ini ada PAKATAN JAHAT / ORANG-ORANG YANG BERPAKAT membuat kejahatan. Jangan faham TEORI KONSPIRASI itu secara luaran dan betul-bendul seperti yang digembur-gemburkan itu sahaja. Maknanya LUAS tu.

Yang menjadi masalahnya , ada golongan ta’asub yang bercakap tentang TEORI KONSPIRASI tanpa BUKTI yang kukuh. Akibat nila setitik, rosak susu sebelanga.

Adakah jika seorang Islam itu MINUM ARAK, maka semua orang ISLAM mesti dituduh? Perkara mudah je ni untuk difaham, tetapi tetap jugak tidak faham-faham, ih ih ih ih ih.

Lagi

Video-video tentang TEORI KONSPIRASI oleh Jesse Ventura

7 Komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Berikut adalah beberapa koleksi video Jesse Ventura dan team dia mengkaji tentang TEORI KONSPIRASI. Jesse Ventura tu dulu pernah bekerja sebagai komando laut AS iaitu Navy Seal. Kemudian jd ahli gusti WWE. Pernah juga berlakon bersama Arnold Schwarzenegger dalam filem Predator. Dan kemudian jd gabenor Minnesota.

Skrg duk aktif dengan team dia kaji dan dokumentasikan tentang TEORI KONSPIRASI. Abaikan kontroversi2 dan kenakalan dia dulu, dan tumpukan sahaja kepada fakta-fakta dan bukti-bukti kukuh yang dia bawa dalam video2 nya ini. Dan saksikan lah pihak2 yang menyebelahi kerajaan AS di soal siasat di mana air muka mereka seperti ketakutan dan goyah menjawab soalan, seperti mahu lari dari menjawab dan asyik “no comment” dan sewaktu dengannya sahaja. Secara psikologinya, di situ pun nampak jelas tentang ada suatu yang disembunyikan , tidak telus dan jawapan diberikan dengan keadaan terumbang-ambing.

Maaf lah, saya amat sibuk sekarang ini, tulisan pun berterabur. Saksikan sahaja lah video2 di bawah, dan banyak lagi koleksi video Jesse Ventura dan team dia ni di Youtube. Sementara belum di BAN oleh pihak atasan Youtube, baik tengok awal2 🙂

Conspiracy Theory Jesse Ventura – Secret Societies 1 of 7

Haiti Earthquke – HAARP – Jesse Ventura- Truth Exposed
Lagi

World Trade Centre menjadi 1 World Trade Centre

Tinggalkan komen


Salaamun alaikum w.b.t……. Gagasan baru Malaysia berbunyi 1 Malaysia. Tidak kurang juga dengan nama baru bangunan World Trade Center di New York yang apabila siap nanti akan diberi nama 1 World Trade Centre. Tak perlu panjang lebar cerita, itu lah dia agenda Illuminati untuk mewujudkan 1 world government / New World Order.

Pembinaan bangunan baru yang dibangunkan dari tapak runtuhan bangunan WTC ini sudah dimulakan pada tahun 2006. Di dalamnya akan termasuk juga muzium dan memorial yang memperingati seramai 2,973 orang yang terbunuh dalam peristiwa September 11, 2001 atau 9/11 itu.

Selepas rampasan kuasa CIA, agensi itu yang mengawal ketenteraan

1 Komen


Ron Paul (ahli kongres parti Republican , juga merupakan seorang ahli fizik) mengatakan CIA mempunyai kesan melakukan “rampasan kuasa” terhadap kerajaan AS, dan badan perisikan ini harus “dibawa keluar.”
.
Bercakap kepada hadirin yang berfikiran sama iaitu libertarian di kempen untuk kebebasan (liberty) di persidangan serantau di Atlanta minggu lepas, Republican Texas itu berkata:
.
“Telah berlaku rampasan kuasa, adakah kamu sudah dengar? Ianya rampasan kuasa CIA. CIA menjalankan segala sesuatu, mereka menjalankan tentera. Mereka orang-orang yang melobi peluru berpandu (missile) dan bom pada banyak negara. … Dan tentu saja CIA adalah setiap bit adalah berahsia seperti Federal Reserve. … Dan kemudian fikirkan kerosakan yang telah mereka lakukan kerana mereka ditubuhkan [selepas] Perang Dunia II. Mereka adalah kerajaan kepada diri mereka sendiri. Mereka dalam perniagaan, dalam perniagaan dadah, mereka membuang diktator … Kita perlu buang CIA.”
.
Paul nampaknya merujuk pada laporan berita bahawa CIA sangat terlibat dalam serangan udara terhadap sasaran-sasaran Al-Qaeda di Afghanistan dan Pakistan. Bom bunuh diri akhir tahun lalu terhadap Forward Operating Base Chapman di Afghanistan mengambil nyawa tujuh mata-mata CIA, termasuk dua kontrak daripada Blackwater. Kejadian itu menunjukkan penglibatan CIA dalam usaha perang.
.
Paul merujuk pada CIA terlibat “dalam perniagaan dadah” merujuk pada tuduhan bahawa CIA telah membiayai sebahagian dari operasi-operasi rahsia dengan hasil pendapatan dari perniagaan dadah. Dakwaan itu adalah yang paling terkenal dibuat dalam laporan siasatan pada tahun 1996 dari San Jose Mercury-News, yang menyatakan bahawa kokain dari perang saudara Contra-Sandinista di Nicaragua telah dibawa masuk ke jalan-jalan di Los Angeles melalui CIA.

Via – The Raw Story

Persiapan untuk membantu Haiti telah dibuat sebelum berlaku gempa bumi

2 Komen


Pekerja memuatkan jet Tentera Udara dengan persediaan dan peralatan di March Air Reserve Base di California.
.
Sementara kakitangan yang mewakili ratusan agensi kerajaan dan bukan kerajaan dari seluruh dunia bergegas untuk bantuan gempa bumi Haiti, Agensi Pertahanan Sistem Maklumat (Defense Information Systems Agency) / DISA telah melancarkan sebuah portal Web dengan pelbagai alat rangkaian sosial untuk membantu dalam menyelaraskan usaha mereka.
.
Pada hari Isnin (sehari sebelum berlaku gempa bumi), Jean Demay, pengurus teknikal DISA untuk projek Kerjasama Perkongsian Maklumat Transnasional (Transnational Information Sharing Cooperation project), kebetulan berada di markas U.S. Southern Command di Miami bersiap-sedia untuk ujian sistem dalam sebuah senario yang melibatkan pemberian bantuan kepada Haiti berjaga-jaga terhadap ribut badai.
.
Selepas gempa bumi berlaku pada hari Selasa, Demay berkata SOUTHCOM memutuskan untuk pergi secara langsung dengan sistem.
.
Pada hari Rabu, DISA telah membuka All Partners Access Network (APAN) nya, disokong oleh projek Kerjasama Perkongsian Maklumat Transnasional, kepada mana-mana organisasi yang menyokong usaha membantu Haiti.
.
Projek berkongsi maklumat, yang dibangunkan dengan sokongan daripada kedua-dua SOUTHCOM dan Defense Department’s European Command, telah dibangunkan selama tiga tahun. Ianya direka-bentuk untuk memudahkan kerjasama pelbagai hala antara persekutuan dan agensi-agensi bukan kerajaan / NGO.
.

Lagi

Gempa bumi di Haiti buatan Amerika Syarikat?

1 Komen


Salaam. Kita semua merasa sedih dengan kejadian dasyat yang menimpa penduduk Haiti baru-baru ini. Kejadian gempa bumi Haiti berukuran 7.3 skala richter adalah antara yang terburuk dalam sejarah dan terbesar di rantau sana sendiri. Ia melibatkan hampir 3 juta penduduk dan dalam 600,000 orang cedera dan hampir 200,000 terkorban.
.
Tetapi ada ura-ura mengatakan bahawa gempa bumi itu adalah buatan manusia. Jangan terkejut, , kerana mengikut data-data yang dikumpul oleh pihak-pihak tertentu sebelum ini, Hurricane Katrina, Tsunami di Asia, gempa bumi di China, gempa bumi di Iran, taufan di Burma dan beberapa lagi juga adalah kemungkinan besar adalah rancangan jahat manusia juga, iaitu satu organisasi terlicik dan terpelik di dunia iaitu Illuminati.
.

Sememangnya bagi umat Islam, kita percaya bahawa Allah S.w.t juga ada menurunkan bala bencana. Tetapi kita jangan lupa, ada juga ayat2 AlQuran yang mengatakan bahawa bala bencana yang berlaku adalah kerana perbuatan manusia. Begitu juga dengan AlMasikh Dajjal yang boleh membuatkan neraka kepada manusia di dunia ini, dengan izin Allah.

.

Mengapa saya katakan bahawa gempa bumi di Haiti itu kemungkinan besar ciptaan manusia?

Ada saksi (seorang forumer dari laman forum di davidicke.com) yang mengatakan bahawa 10 hari sebelum kejadian gempa bumi itu beliau pergi ke Haiti, dan keadaan di sana aman tenteram. Kemudian pada suatu hari, dalam pukul 2 petang cuaca tiba-tiba berubah secara dramatik. 99% pelancong di kawasan itu terpaksa mencari tempat perlindungan.
.